Tuesday, November 2, 2010

Omenakääretorttu

Tervist kokkamishuvilistest õlivahetajad!!

Täna siis teisipäev. Uue kuu teine päev muide!! :-D Täna oli siis jällegi tavaline koolipäev. Läksime kooli, olid tunnid, töö, kehaline ja jälle koju. Rutiin missugune! Bioloogias oli siis töö, Ossiga tegime selle tublilt ära, kirjutasime mõlemad lehepooled täis ja vinks-vonks. Enne seda oli ajalugu, kus homme saame töö kuupäeva teada --.-- Siis oli kehaline, kus tuli tireltõusu teha ja mängisime kossu jälle. Peale seda sai Pajose tunnis kaasatehtud ja kädidud söömas + muusikatunnis. Väga eredaid hetki nagu polnudki. V.a keemia tund, kus igakord saab Eskoga nalja. Seekord sai vähe, sest järgmine nädal on töö ja peab tõsiselt ka võtma. Aga Esko ütles üht: "kuule, kaua meil see teema olnd on juba?" Ma vastasin: "ei tea." Esko siis jälle: "igatahes ma ei saa mittemidagi aru!!" Minupoolt oli samalaadne vastus, et ma ei saa aru jne. Ühesõnaga suur cräpp ja värki. Kodus siis mängisin kergelt OSMOST ja tuli ilge õppimistuhin peale. Motivatsiooni sain vist sellest, et ma printisin Erikule mingeid TTÜ mata ülesandeid ja peale seda tahtsin ka kohe midagi lahedada :-D hakkasingi kohe matat lahendama. PLUSS tegin vene ära ning sain selle enamvähem ka pähe. Suhteliselt selline mõttetu peäv, aga Citu uuris juba, et millal blogitan, seega tegin ära.

Edessä on sanoisinko liian jyrkkä polku. Nousukulma lienee sama kuin kulkijan kengännumero. Reitti kiemurtelee kohti vuoren huippua, joka katoaa pilvien sisään.
Jotos sijaitsee yli kahden kilometrin korkeudessa Italian Dolomiiteilla. Tällaisia polkuja kulkee missä tahansa vuorilla: Himalajalla, Alpeilla, Pyreneillä, Andeilla ja niin edelleen.Ei Suomessa.Lapissa on valtavia erämaa-alueita, mutta ei yhtään vuorta.Kun on aikansa tallannut metsämaastoa ja loivia tunturipaljakoita, erävaelluksen harrastaja alkaa kaivata vaihtelua. Sitä löytyy maailman mäistä.
Vaellus esimerkiksi Euroopan tai Aasian vuorilla on oikeastaan eri laji kuin suomalaisessa erämaassa. Mutta jyrkänkin mäen päälle pääsee, kun ymmärtää muutaman perusasian.Kuten sen, ettei vuoristopoluille ole järkeä kantaa samaa kuormaa kuin tasaiseen Lappiin.

Ühesõnaga ma nüüd lõpetan ja tegutsedn edasi ;-)

Tsaukii, järgmise korrani!

No comments:

Post a Comment